Home

images-7

Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage, 2009, Rhone, Frankrike. (Vinmonopolets varenr.: 5045301. Grossist: Red & White AS  )

Dette er en flott og kraftig vin for tøffe ganer. Svært mørk på farge, og et første streif på duft som minner om blod. Riktignok dempes dette etterhvert som det kommer luft i vinen. Munnfølelsen er solid, med supert balanserte syrer. Smaken har krutt, våt jord og noe anis i i en passlig lang finish. Passer til vilt og biff.

Domaine du Colombier er en solid Rhoneprodusent og de fleste kjøp herfra er gode valg.

 

 

 

 

SONY DSC

Nieeport, Redoma, 2007, Douro, Portugal ( Vinmonopolets varenr.: 3317801. Grossist: Winetailor AS  )

Det er ikke ofte jeg åpner vin produsert i Portugal, noe som egentlig er litt rart idet Portugal sorterer under den gamle verdens vinprodusenter. Jeg har  dog ambisjoner om å gjøre meg bedre kjent med sortimentet til Louis Pato som har en rekke viner tilgjengelige i Norge. En produsent jeg imidlertid kjenner godt er Nieeport fra Dourodalen nord i Portugal, som i første rekke står bak fortreffelige portviner, men som også har noen riktig gode røde og hvite viner. Mange vil kjenne til Fabelaktig, et pussig navn på en rødvin fra Portugal. Toppvinen til Nieeport er Redoma. Jeg hentet en Redoma 2007 opp fra kjelleren forleden dag, og ble  fortryllet av duften; den var honningaktig søt med florale overtoner, vinen luktet rett og slett svært godt!  Jeg hadde allerede forventinger til denne vinen etter gode opplevelser tidligere som ble bygget ytterligere opp av den lovende duften, men så endte dette i en noe skuffende helhet: Smaken holdt dessverre ikke det nesen hadde lovet; den var litt ubalansert med for høye syrer og en litt for påtrengende fjøslukt. Men det var tydelig potensiale i denne vinen, Redomakvaliteten var gjenkjennelig selv om den store kompleksiteten ennå ikke hadde tilkommet flasken. Dermed kan jeg skylde meg selv, denne skulle jeg latt ligge i enda 6-7 år.

 

 

Ch. du Coing de Saint Fiacre Comte de Saint Hubert 1999, Loire, Frankrike. (Vinmonopolets varenr.: 5065401. Grossist: Vinum AS )

Sist helg åpnet jeg en Muscadet hvitvin fra Loire vest i Frankrike: Ch. du Coing de Saint Fiacre Comte de Saint Hubert 1999.  Navnet er langt og veldig fransk, men bak skjuler det seg en svært god produsent som har ett flott sortiment med hvite muscadeter til en gode priser. Denne er er 13 år gammel og har forsåvidt holdt seg godt på flasken. Men allikevel ble jeg litt skuffet. Hverken fruktighet eller avslutning og lengde var noe særlig bra, og ettersmaken var litt daff. Redaktøren av Vinforum er begeistret for både denne utgaven og produsent Veronique Günther-Chereaus øvrige sortiment, men denne muscadeten falt litt igjennom. Den ble drukket til lørdagens fårikål, og skulle normalt stått seg godt til de myke syrene i kålen og fårekjøttet. Dog ble den noe bedre dagen etter. Muligens må jeg ta det på kontoen for flaskevariasjoner som øker med alderen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s