Home

Winegate er et nettsted med tekster og vinkritikk av Marianne Gathe, kunsthistoriker og tidligere gallerist.

Winegate vil med jevne mellomrom publisere artikler som er inspirert av vin som en egenartet inngang til minner og emosjoner i nåtid, fortid og fremtid. Slik billedkunst kan sette igang bevegelser mellom et kunstverk og publikum, kan også en vin åpne opp nye landskap for en bevisst vindrikker. Vin er noe så spesielt som et agronomisk naturprodukt, lik en potet eller et eple, som samtidig bærer med seg et kulturhistorisk avtrykk fra geografien, metrologien og tiden. En flaske vin er en åpen invitasjon til refleksjon og behag, til kritisk distanse og skepsis. Uansett kvaliteten på flaskens innhold er det vanskelig å stille seg likegyldig til dens historie.

Winegate vil i all hovedsak ta leserne med på forfatterens egne reiser som knyttes opp til viner jeg vil presentere. En vin kan også oppleves som et sted; en gate i Praha, en vill taxitur i Napoli eller et misslykket opphold i Thessaloniki.

Vinspalten har bredt om seg i dagsavisene, og de fleste har idag en vinspalte som gjerne er tilpasset årstiden eller Vinmonopolets nyheter. Det er en viss profilvariasjon i de forskjellige spaltene; fra VG som har fokus på god vin til god pris til Dagens Næringsliv som ikke nøler med å anbefale en Krug Champagne til kr. 15 000-,.

Artiklene i Winegate lister Andreas Viestads tallrike utgivelser og matartikler i Dagbladet Magasinet og Vinmonopolets spesialrådgiver Per Mælengs tekster om vin som kilde til inspirasjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s